Film Fest Gent 2018: Een grand cru festival

okt 20, 2018   //   by Ivo De Kock   //   actueel, filmfestivals, nieuws  //  No Comments

HIGH LIFE

Zalig zomerweer in oktober en een heerlijke filmoogst: 2018 was ongetwijfeld een topjaar voor Film Fest Gent. De grote winnaars van de 45ste editie van de Gentse filmhoogmis: Cold War en High Life. Maar vooral ook de toeschouwers die stevig werden verwend.

Met Jacques Audiard op het binnenterras van een Gents hotel zitten terwijl hij aan zijn sigaret lurkt en plots openbloeit, meer moet dat eigenlijk niet zijn. Maar Film Fest Gent was dit jaar veel meer: prettig gestoorde films zoals High Life, The Favourite, Climax, The Green Fog en Gräns; buitenissige liefdesverhalen zoals Ash Is Purest White, Cold War, Carmen & Lola en Transit; bespiegelingen over kunst en samenleving zoals Werk Ohne Autor, The Kindergarten Teacher en The Wild Pear Tree en expressionistische portretten zoals Wildlife, First Reformed, Capharnaüm, First Man en The Sisters Brothers. Plus watersprookjes (Styx, Kursk) en een melancholische Gouden Palm (Shoplifters). Kortom, een grand cru festival. Felicitaties voor het ganse team.

COLD WAR

IVO DE KOCK

Leave a comment