Festival van Deauville 1986: America, America

dec 12, 2018   //   by Ivo De Kock   //   actueel, filmfestivals  //  No Comments
Elizabeth Taylor in Cat on a hot tin roof

In 1986 trokken we voor de derde maal richting Deauville voor het Festival du cinéma Américain. Een jaar nadat we er getuige van waren hoe Elizabeth Taylor en Rock Hudson (die samen acteerden in o.m. Giant van George Stevens) elkaar kort voor Hudsons dood troffen. In onderstaand stuk, verschenen in De Nieuwe Filmgids schetsten we de geschiedenis van het festival en hielden we het filmprogramma tegen het licht. Waaronder heel wat bekende films maar ook evenveel ondertussen in de vergetelheid verdwenen films.

Rock Hudson en Elizabeth Taylor in Giant
Festival de Deauville 1986 in De Nieuwe Filmgids

Festival de Deauville 1986 in De Nieuwe Filmgids
Festival de Deauville 1986 in De Nieuwe Filmgids

Festival de Deauville 1986 in De Nieuwe Filmgids

Festival de Deauville 1986 in De Nieuwe Filmgids

Leave a comment