La Isla Minima van Alberto Rodriguez: Sfeervolle en spannende Spaanse thriller

mrt 24, 2016   //   by Ivo De Kock   //   film, genre, thriller  //  No Comments
La Isla Minima

LA ISLA MINIMA

Basisles 1 voor filmmakers: “Je moet tijdens het schrijven van een filmscenario niet bezig zijn met of wat je bedenkt ook produceerbaar is, je moet enkel trachten realistisch te werken en je concentreren op wat belangrijk is: de personages en hun verhaal”. Dat heeft Alberto Rodriguez overduidelijk gedaan bij de Spaanse thriller La Isla Minima.

La Isla Minima is een visueel verbluffende film die uitstekend gebruik maakt van de locatie; een moerasgebied waar verdwijnen haast natuurlijk lijkt, om een politieonderzoek naar twee vermiste meisjes nog onheilspellender te maken. Na sterke openingsbeelden – dromerige topshots van een moerasgebied in het Zuid-Spaanse Andalusië – volgt een complexe, poëtische en trage thriller die sfeer verbindt met emoties.

La Isla Minima 4

LA ISLA MINIMA

Het verhaal speelt in het post-Franco-Spanje van 1980 en dat zorgt voor een paar extra lagen met verwijzingen naar de trauma’s en frustraties van een gemeenschap die zichzelf in geheimzinnigheid hult. Maar ook de protagonisten – een jonge Madrileense agent en zijn oudere partner – worstelen met schuldgevoelens en een beladen verleden. Hun strijd geraakt verstrengeld met het onderzoek en het verlangen van de lokale gemeenschap om met rust gelaten te worden. Resultaat is een sfeervolle, paranoïde thriller.

IVO DE KOCK

LA ISLA MINIMA: Alberto Rodriguez, FS 2015; 105′; met Javier Gutierrez, Raul Arévalo; Maria Varod; extra’s: documentaire ; FILM: *** / EXTRA’S: *; dis. Twin Pics.

La Isla Minima 2

LA ISLA MINIMA

Leave a comment